Rostlinná jídla
Staráme se o své zdraví - zejména nyní v této době. Potraviny rostlinného původu budou na vzestupu i v roce 2021. Stále více lidí hledá zdroj bílkovin z rostlinného původu. Populace flexitariánů, vegetariánů nebo veganů neustále roste. Ti, kteří nejsou plně oddáni žádnému z výše uvedených trendů v oblasti jídla, zkoušejí čas od času jíst něco jiného než jen maso. Jelikož jsou veganské nebo vegetariánské pokrmy chutné a zdravé, proč nezměnit stravovací návyky? Restaurace musí na tuto potřebu odpovědět - představte jiné rostlinné menu, které se bude prodávat samo. Někteří tvůrci trendů předpovídají inovativní řešení, jako je ryba a mořské plody jako rostlinná alternativa, rybí prsty bez ryby - to bude teprve opravdu zajímavé!
Snídaně
Náš každodenní životní styl se hodně změnil - teď trávíme hodně času doma. Náš pracovní den začínáme od snídaně. Musí být snídaně každý den stejná a nudná? Restaurace se mohou inspirovat novým přístupem k tomuto jídlu - stačí hledat na Instagramu, jak lákavé můžou různé snídaně být. Odlište se od konkurence prostřednictvím nabídky snídaní. Je dobré mít v tu denní dobu i výdejové okénko nebo zřízený rozvoz. Snídaně se ale nemusí servírovat jen ráno, může to být také na celodenním menu - spousta lidí si toto jídlo ráda dopřeje později, nejen ráno. Doporučujeme co nejdříve vytvořit vaši jedinečnou snídaňovou nabídku! Aviko vypracovalo k trendu snídaní pár inspiračních materiálů. Můžete si o ně zažádat Aviko obchodního zástupce. Zůstaňte naladěni a zjistěte více!
Obaly šetrné k životnímu prostředí
Může se to zdát nepravděpodobné u všech jednorázových obalů, které jsme použili během pandemie, ale proto očekáváme, že v roce 2021 uvidíme nutné všudypřítomné obaly z materiálu šetrnějšímu k životnímu prostředí. Pokud jste ohleduplným spotřebitelem k životnímu prostředí, měli byste mít brzy klid! Evropská unie se rozhodla bojovat proti rostoucímu množství plastového odpadu. Takzvaná směrnice o plastech na jedno použití vstupuje v platnost v červenci 2021. Jedná se o zákaz používání deseti produktů na jedno použití, jejichž alternativy jsou bezpečnější pro životní prostředí. Obalový průmysl zažije letos revoluci. Otázkou však je, zda tyto změny skutečně zlepší ochranu životního prostředí.
Nakládání / kvašení
Tento trend začal v roce 2020 a letos se stane určitě populárnějším. Očekávejte, že lidé hledají přílohy jako kimči, nakládané okurky, červenou cibuli, řepu a další.
Rychlé občerstvení - Fastfood
Jak jsme již zmínili, komfortní jídlo se stalo klíčem v pandemii, takže není žádným překvapením, že známé restaurace rychlého občerstvení zaznamenaly obrovské fronty na rozvoz nebo u výdeje. To dává dokonalý smysl, protože pokrmy z nich jsou cenově dostupné, pohodlné, ale také nám připomínají bezstarostnější dny, kdy se nám daří uspokojit chuťové pohárky ponořením hranolků do průmyslově vyrobených omáček, které vždy chutnají tak nějak dobře.
Rozvoz
Trend rozvozu rostl před pandemií a posílen strachem z covidu se drží na vrcholu. Dlouhou dobu to byla jediná možnost prodávat jídlo z restaurace v mnoha zemích během lockdownu. Tento trend po pandemii rozhodně nezmizí. Proč? Lidé si zvykli objednávat domů různé věcí - nejen jídlo. Jsme přesvědčeni, že rozvoz v nás zůstane jako prvek nové reality po Covid-19. Mnoho restaurací právě upravilo nabídku pro účely rozvozu - jiné menu, produkty, který si při rozvážce zachovají svou vysokou kvalitu a teplotu. Nová produktová řešení byla implementována, řešení obalů. Ale proč se zastavit zrovna tady?
Stáhněte si Aviko delivery report, brožuru o rozvozu a vyhledejte návrhy, jak se vypořádat s výzvou nabídky rozvozu / výdeje z okénka. Mrkněte na to!