VÝROBEK JE ROZMĚKLÝ A TUČNÝ
PRAVDĚPODOBNÉ PŘĺČINY
-
příliš krátká doba smažení
-
příliš plný košík fritézy
-
košík s výrobkem zavěšený nad olejem
-
znečištěný olej
-
příliš nízká teplota oleje
- poškozený termostat fritézy
DOPORUČENÁ ŘEŠENĺ
- upravte dobu smažení
- snižte porce v košíku (pravidlo 1:10)
- výrobek rychle ztrácí křupavost, sundejte košík z fritézy ihned po odkapání oleje
- přidejte čerstvý olej nebo jej zcela vyměňte
- zkontrolujte teplotu oleje speciálním teploměrem a případně ji zvyšte
- udělejte test fritézy
VÝROBEK JE SLEPENÝ
PRAVDĚPODOBNÉ PŘĺČINY
-
příliš plný košík fritézy
-
košík se neprotřepával během smažení
-
výrobek byl rozmrazený a znovu zmrazený
DOPORUČENÁ ŘEŠENĺ
- snižte porce v košíku (pravidlo 1:10)
- pravidelně protřepávejte košík během smažení (každých 30-40 s)
- zkontrolujte způsob dodání, zda nebyl narušen chladící řetězec
- uchovávejte výrobek shodně s doporučením na obalu
NÍZKÝ POČET PORCÍ
PRAVDĚPODOBNÉ PŘĺČINY
-
výrobek obsahuje vysoký počet zlomených hranolků
-
neopatrné zacházení s výrobkem
-
nesprávné porcování
-
nízká výtěžnost výrobku
DOPORUČENÁ ŘEŠENĺ
- pro zajištění vysoké kvality je důležitá správná manipulace s výrobkem
- zkontrolujte, jak s výrobkem zachází Vaši zaměstnanci, zda nehází sáčky s výrobkem, případně je proškolte
- kontrolujte váhu porce
- poraďte se s Aviko obchodním zástupcem a vyzkoušejte výrobky s vyšší výtěžností
VÝROBEK JE TVRDÝ A PRÁZDNÝ UPROSTŘED
PRAVDĚPODOBNÉ PŘĺČINY
-
příliš dlouhá doba smažení zkraťte dobu smažení
- příliš vysoká teplota smažení
DOPORUČENÁ ŘEŠENĺ
- zkraťte dobu smažení
- zkontrolujte teplotu oleje speciálním teploměrem a případně ji snižte
VÝROBEK OBSAHUJE VELKÝ PODÍL KRÁTKÝCH HRANOLKŮ
PRAVDĚPODOBNÉ PŘĺČINY
-
neopatrné zacházení s výrobkem
-
nesprávné skladování výrobku
DOPORUČENÁ ŘEŠENĺ
- zkontrolujte, jak s výrobkem zachází Vaši zaměstnanci, zda nehází sáčky s výrobkem, případně je proškolte
- zajistěte správné skladovací podmínky
- zkontrolujte výrobek při dodání
VÝROBEK NENÍ KŘUPAVÝ, ALE VLÁČNÝ
PRAVDĚPODOBNÉ PŘĺČINY
- příliš krátká doba smažení
- košík s ufritovaným výrobkem zůstal příliš dlouho
zavěšený nad fritézou
- příliš dlouhá doba mezi přípravou výrobku a podáváním
- podávání posoleného výrobku
DOPORUČENÁ ŘEŠENĺ
- dodržujte doporučenou dobu a teplotu smažení
-
ponechte košík nad fritézou pouze na dobu odkapání oleje
- podávejte výrobek ihned po usmažení
- posolený výrobek rychle ztrácí křupavost - podávejte neosolený výrobek
VÝROBEK JE BEZ CHUTI
PRAVDĚPODOBNÉ PŘĺČINY
- různé druhy výrobků jsou smažené ve stejné fritéze
- příliš dlouhá doba smažení
- starý, znečištěný olej
DOPORUČENÁ ŘEŠENĺ
- smažte pouze jeden typ výrobku v jedné fritéze
- upravte dobu smažení
- přidejte čerstvý olej nebo jej zcela vyměňte
VÝROBEK JE POKRYTÝ KRYSTALKY LEDU
PRAVDĚPODOBNÉ PŘĺČINY
- výrobek byl rozmrazený a znovu zmrazený
DOPORUČENÁ ŘEŠENĺ
- zkontrolujte způsob dodání, zda nebyl narušen chladící řetězec
- uchovávejte výrobek shodně s doporučením na obalu