Řecký burger s cuketou, špenátem, tzatziki a sýrem feta

  • Greek burger

Řecký burger s cuketou, špenátem, tzatziki a sýrem feta

K přípravě tzatziki rozpulte okurky, vydlabejte semínka a následně nastrouhejte. Nastrouhané okurky nechte v cedníku 5 minut odkapat. Přidejte česnek, kopr a jogurt, dochuťte solí a pepřem.
V míse smíchejte hovězí s česnekem, oreganem, mátou, pepřem a solí. Z hmoty připravte 10 hamburgerů. Usmažte Aviko hranolky Pure & Rustic podle návodu. Ogrilujte cuketu. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje s trochou másla a osmažte burgery na středním ohni po dobu 3 minut z každé strany, dokud nebudou zlatavě hnědé. Poskládejte burger následovně:

• pomažte spodní stranu bulky tzatziki
• na lístky špenátu položte horký hamburger
• dále rozprostřete cuketu a sýr feta
• nakonec přidejte opět tzatziki a zaklopte vrchní půlkou bulky
• servírujte s hranolkami Aviko Pure & Rustic

Dobrou chuť!