Argentinské empanadas plněné masem a olivami servírované s pálivými kuličkami jalapeños

  • Argentinian empanadas filled with meat and olives, served with hot jalapeno balls

Argentinské empanadas plněné masem a olivami servírované s pálivými kuličkami jalapeños

Osmažte mleté hovězí maso v oleji s nakrájenou cibulí a rajčaty. Ochuťte chilli papričkou, solí a kmínem. Osmahněte a v závěru přidejte nakrájené černé olivy. Směs nechte vychladnout. Mezitím rozválejte křehké těsto a vykrájejte z něj 20-25 koleček, na které poté rozložte masovou směs, překlopte a okraje zatlačte. Potřete rozšlehaným vejcem nebo mlékem a pečte v rozehřáté troubě na 220°C po dobu asi 15 minut. Jalapeño snack připravte podle pokynů na obalu. Servírujte empanadas společně s kuličkami Jalapeño v oddělených miskách. Na další misku přidejte pálivou salsu.