Bramborové lodičky čtvrtky se šťavnatými pečenými papričkami

  • firecracker-peppers-loaded-potato-skins

Bramborové lodičky čtvrtky se šťavnatými pečenými papričkami

Aviko bramborové lodičky jsou ručně dlabané britské brambory pěstované speciálně pro tento účel použití. V receptu můžete použít jak čtvrtky, tak překrájet půlky.

Předehřejte troubu na 200°C, plyn st.7. Nakrájejte papriky na třícentimetrové kostičky a položte na plech. Pak přidejte cibuli, česnek,
olivovoý olej, chilli a dobře osolte a opepřete. Před vložením do trouby párkrát prohoďte, aby se zelenina pokryla všude olejem.

Pečte 20 minut nebo dokud se nezačnou lehce opalovat rohy.

Vyjměte česnek a na prkénku ho nožem rozmačkejte. Přimíchjte ho do rajčatové omáčky, kterou polijte zeleninu a zapékejte dalších 10 minut. Můžete dokořenit podle chuti.

Připravte Aviko bramborové lodičky podle pokynů na obale, počítejte zhruba 4-5 kousků na osobu a vše vložte do zapékacích misek. Zasypejte pečenou zeleninou a posypte každou 20 g strouhané Mozzarelly. Vložte do vyhřáté trouby a zapékejte, než se sýr rozpustí.

Na závěr dozdobte koriandrem nebo pažitkou a servírujte s dipem ze zakysané smetany.

 

Dobrou chuť!