Předehřejte troubu na 200°C, plyn st.7. Nakrájejte papriky na
třícentimetrové kostičky a položte na plech. Pak přidejte cibuli,
česnek,
olivovoý olej, chilli a dobře osolte a opepřete. Před vložením do
trouby párkrát prohoďte, aby se zelenina pokryla všude olejem.
Pečte 20 minut nebo dokud se nezačnou lehce opalovat rohy.
Vyjměte česnek a na prkénku ho nožem rozmačkejte. Přimíchjte ho do rajčatové omáčky, kterou polijte zeleninu a zapékejte dalších 10 minut. Můžete dokořenit podle chuti.
Připravte Aviko bramborové lodičky podle pokynů na obale, počítejte zhruba 4-5 kousků na osobu a vše vložte do zapékacích misek. Zasypejte pečenou zeleninou a posypte každou 20 g strouhané Mozzarelly. Vložte do vyhřáté trouby a zapékejte, než se sýr rozpustí.
Na závěr dozdobte koriandrem nebo pažitkou a servírujte s dipem ze zakysané smetany.
Dobrou chuť!