Bramborové lodičky s pomalu pečeným trhaným barbecue vepřovým

  • Half Potato Skins with Slow Cooked Pulled BBQ Pork

Bramborové lodičky s pomalu pečeným trhaným barbecue vepřovým

Příprava

Smíchejte papriku, česnek, třtinový cukr, hořčici a sůl v míse. Směs koření vmasírujte do vepřového. Přikryjte a nechte odležet v lednici alespoň hodinu, nebo nejlépe přes noc.

Předehřejte troubu na 150°C.  Vložte maso do pekáče a pečte 4-5 hodin. Mezitím si připravte barbecue omáčku. Smíchejte ocet, hořčici, kečup, třtinový cukr, česnek, sůl, cayennský a černý pepř v rendlíku a přiveďte k varu na mírném ohni. Lehce povařte při častém míchání alespoň 10 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí. Později, až je vepřové hotové, přidejte výpek z masa do omáčky.

Nyní si připravte coleslaw. Smíchejte zelí, mrkev, červenou a jarní cibuli ve větší míse. V jiné míse smíchejte majonézu, hořčici, ocet, citrónovou šťávu a cukr. Přelijte dresinkem zelný mix a zlehka promíchejte. Okořeňte celerovými semínky, solí a pepřem. Před servírováním nechte 2 hodiny odležet v lednici.

Upečené vepřové nechte odpočinout a následně ho položte na prkénko a použitím dvou vidliček maso oberte na malé kousky, odstraňte větší kusy tuku. Výpek přidejte do barbecue omáčky. Kousky obraného masa vložte do mísy a přelijte půlkou BBQ omáčky. Promíchejte tak, aby byla všechna vlákna masa obalená v omáčce.

Připravte Aviko bramborové lodičky podle návodu na zadní straně a naplňte směsí a vršek dozdobte lžičkou coleslawu. Podávejte se zbytkem barbecue omáčky jako dipem.

Dobrou chuť!