Brambory ve slupce se salátem, hovězím steakem a bylinkovým máslem

  • Jacket Potato with salad mix, beefsteak and herb butter

Brambory ve slupce se salátem, hovězím steakem a bylinkovým máslem

Smíchejte máslo s jemně nasekanými bylinkami, srolujte potravinovou fólií a umístěte do lednice minimálně na jednu hodinu. Steaky osmažte na troše olivového oleje. Pak je nechte 5-7 minut odležet. Poté je nakrájejte na tenké proužky nebo kostky. Připravte si salátovou směs - ochuťte dle chuti a pokapejte citronovou šťávou, polovinou řepkového oleje a okořeňte. Připravte brambory Aviko podle pokynů na obalu. Každou bramboru rozkrojíme a vydlabeme. Vydlabanou bramboru smícháme s řepkovým olejem, strouhaným sýrem, solí a pepřem, a lžící směs vkládáme zpět do vydlabaných brambor. Smíchejte salát s plátky steaku, přidejte k pečeným bramborám a vložte do trouby po dobu 3-4 minut. Bylinkové máslo nakrájejte na plátky. Vyndejte brambory z trouby, položte na ně kousek másla a podávejte se zbývající částí salátu v samostatné misce.