V míse smíchejte mleté hovězí s česnekem, mletou paprikou,
muškátovým oříškem, pepřem a solí. Vytvarujte 10 burgerů.
Předehřejte troubu na 200 °C. Papriku zakápněte olivovým olejem a
pečte v troubě. Osmažte cibuli na olivovém oleji a poté přidejte
třtinový cukr, který zkaramelizujte a k tomu nakonec přidejte
balzamikový ocet. Očistěte pečené papriky a nakrájejte je na dlouhé
proužky. Připravte Aviko
Pure & Rusic hranolky podle návodu. Mezitím na pánvi
rozehřejte 1 lžíci olivového oleje s trochou másla a osmažte
hamburgery na středním ohni po dobu 3 minut z každé strany, dokud
nebudou zlatavě hnědé. Poté do křupava osmažte plátky chorizo
klobásy. Poskládejte burger následovně:
• pomažte spodní stranu bulky majonézou
• horký burger položte na lístky polníčku a proužky pečených
paprik
• dále pokládejte chorizo a karamelizovanou cibuli
• nakonec zakryjte vrchní půlkou bulky.
• servírujte s hranolkami Aviko Pure & Rustic
Dobrou chuť!