Burger se salámem chorizo, opečenou paprikou a karamelizovanou cibulkou

  • burger with chorizo

Burger se salámem chorizo, opečenou paprikou a karamelizovanou cibulkou

V míse smíchejte mleté hovězí s česnekem, mletou paprikou, muškátovým oříškem, pepřem a solí. Vytvarujte 10 burgerů. Předehřejte troubu na 200 °C. Papriku zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě. Osmažte cibuli na olivovém oleji a poté přidejte třtinový cukr, který zkaramelizujte a k tomu nakonec přidejte balzamikový ocet. Očistěte pečené papriky a nakrájejte je na dlouhé proužky. Připravte Aviko Pure & Rusic hranolky podle návodu. Mezitím na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje s trochou másla a osmažte hamburgery na středním ohni po dobu 3 minut z každé strany, dokud nebudou zlatavě hnědé. Poté do křupava osmažte plátky chorizo klobásy. Poskládejte burger následovně:

• pomažte spodní stranu bulky majonézou
• horký burger položte na lístky polníčku a proužky pečených paprik
• dále pokládejte chorizo a karamelizovanou cibuli
• nakonec zakryjte vrchní půlkou bulky.
• servírujte s hranolkami Aviko Pure & Rustic

Dobrou chuť!