Burger z lososa s hummusem, zeleným chřestem, řeřichou a wasabi majonézou

  • salmon burger

Burger z lososa s hummusem, zeleným chřestem, řeřichou a wasabi majonézou

Na přípravu hummusu sceďte cizrnu a propláchněte studenou vodou. Smíchejte cizrnu s česnekem, mletou paprikou, kmínem, solí a olivovým olejem a směs rozmixujte na jemnou hmotu. Ke konci přidejte čerstvý koriandr, aby nebyl zcela rozmixovaný. Dochuťte solí a pepřem. Servírujte hummus v samostatné misce. Na přípravu burgerů nakrájejte lososa na kousky a vložte do mixéru. Poté přidejte jarní cibulku, nastrouhanou limetkovou kůru a šťávu, chilli papričky, strouhanku a sůl. Mixujte, dokud není těsto spojené. Ke konci přidejte pažitku. Připravte Aviko Pure & Rusic hranolky podle návodu. Mezitím na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje s trochou másla a osmažte hamburgery na středním ohni po dobu 3 minut z každé strany. Mezitím na pánvi opečte zelené výhonky chřestu. Burgery otočte a smažte další 2 minuty, dokud nebudou zlatavě hnědé. Poskládejte burger následovně:

• pomažte spodní stranu bulky hummusem
• horký burger z lososa položte na řeřichu
• dále pokládejte chřest a cibulové kroužky
• přidejte wasabi majonézu
• nakonec zakryjte vrchní půlkou bulky.
• servírujte s hranolkami Aviko Pure & Rustic

Dobrou chuť!