Hovězí kližka v silné šťávě

  • Hovězí Kližka V Silne Šťávě

Hovězí kližka v silné šťávě

Kližku nasolíme, napepříme, svážeme motouzem a vložíme do gastro nádoby. Zalijeme ji klasickým základem, podlijeme vývarem a můžeme přidat i demi-glace. Důležité je, aby byl základ horký. Vložíme do hold-o-matu na 88°C cca na 12-15 hodin. Pozor, hodně záleží na kvalitě masa a mělo by být pouze z býka. Hotové maso vyjmeme a zachladíme šokem, aby se dobře porcovalo. Šťávu zredukujeme na požadované množství. Zeleninu orestujeme na slunečnicovém oleji, zalijeme silným vývarem, podusíme doměkka, rozkutrujeme a dochutíme solí a pepřem. Americké brambory s česnekem a bylinkami obalíme pancettou, pod kterou vložíme kousek rozmarýnu a upečeme v troubě dozlatova.