Karibské marinované kuřecí s batáty a hráškem

  • Clipboard01

Karibské marinované kuřecí s batáty a hráškem

Pikantní a pálivé chutě Karibiku skvěle pasují k batátům. Tohoto receptu si zákazníci všimnou a pomůže Vám je přilákat ho ochutnat.

1. Na marinádu smícháme všechny suroviny v mixéru, nezapomínejte mixer průběžně vypínat a hrnout směs zpět k nožům, aby se vše  rozmixovalo do hebké pasty. Nožem opatrně nařízněte kuřecí stehna, aby se marináda dostala i dovnitř masa a následně vemněte marinádu. Odložte do lednice alespoň na 20 minut, nejlépe zakryté do druhého dne.

2. Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C, plynovou na stupeň 4. Pečte kuřecí stehna 30-40 minut, dokud z místa vpichu špejle nepoteče čirá šťáva.

3. Promíchejte batáty s jarní cibulkou a olejem, osolte a opepřete a pečte v pekáčku vedle kuřete asi 30 minut. Občas promíchejte, aby se kostky propekly rovnoměrně do zlatova.

4. V malém hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte hrášek a vařte 2-3 minuty. Následně sceďte a hráškem posypte pečené batáty. Kuře servírujte s hromádkou batátů s hráškem.