Kořeněné Americké brambory s drůbežím šašlikem se švestkami

  • Kořeněné Americké Brambory S Drůbežím Šašlikem Se Švestkami

Kořeněné Americké brambory s drůbežím šašlikem se švestkami

Suroviny na marinádu (sklenička rajčat, tabasco, česnek, koriandr, med, olej) smícháme, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Kuřecí maso nakrájíme na kostky a několik hodin marinujeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, bůček na kostičky stejné velikosti. Suroviny na salát (rajčata, okurky) krájíme na asi centimetrové kostičky, smícháme se zálivkou vinegret a necháme odležet na chladném místě. Z kuřete necháme odkapat marinádu a nabodáváme kousky masa na špejli střídavě s bůčkem, švestkami a cibulí (na 10 dlouhých špejlí). Grilujeme z každé strany na středně rozehřátém grilu. Kořeněné Americké brambory smažíme podle pokynů na balení. Podáváme se salátem z rajčat a čerstvých okurek.