Konfit z králíka s houbovým gratinem

  • Konfit Z Králíka S Houbovym Gratinem

Konfit z králíka s houbovým gratinem

Králičí hřbet očistíme od šlach, necháme si hezké válečky a z ořezu, smetany, tymiánu, soli a pepře si uděláme fáš, do které přidáme nakrájenou pancettu. Fáš rozetřeme na fólii a na střed položíme válečky masa, zabalíme a řádně utáhneme. Vložíme do rozehřátého sádla a konfitujeme cca 12 hodin při 58°C, poté maso vybalíme, obalíme v nastrouhaném perníku a zapečeme. Na másle zpěníme šalotku a plátky česneku, přidáme špenát, osolíme, opepříme, zakápneme smetanou a krátce prohřejeme. Podáváme s Aviko houbovým gratinem, který upečeme dle instrukcí uvedených na obalu. Před servírováním lehce podlijeme telecím jusem.