1. V pánvi rozehřejte olej a orestujte kousky kuřete po dobu 5 minut dozlatova. Vyjměte z pánve bez přebytečného oleje. Na něm orestujte pórek do změknutí asi 5 minut, přimíchejte česnek a minutu povařte. Vraťte kuřecí zpět do pánve a zalijte vývarem, doplňte o bobkový list a přiveďte k varu. Vařte 5 minut, až se šťáva začne redukovat. Stáhněte z plotýnky a za stálého míchání vlijte smetanu s citrónovou kůrou, dokořeňte solí a pepřem. Rozdělte na 4 porce do zapékacích misek.
2. Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 200°C, plynovou na stupeň 6. Rozšťouchejte batáty s tymiánem a dochuťte solí a pepřem. Zapékací misky se směsí překryjte kaší a na vršku každé vidličkou kaši našlehejte. Zapékejte 30 minut, dokud kaše nezačne bublat a vršek nezezlátne.