Pošírovaný losos se sýrovým gratinem a omáčkou z hrubozrnné hořčice

  • Pošírovany Losos Se Syrovym Gratinem A Omáčkou Z Hrubozrnne Hořčice

Pošírovaný losos se sýrovým gratinem a omáčkou z hrubozrnné hořčice

Očištěný filet z lososa podélně rozřízneme, osolíme a opepříme. Navrch lososa rozprostřeme špenát a filet pomocí fólie zabalíme a utáhneme. Vaříme v páře cca 10 minut, dle velikosti rolky. K rybě si připravíme na malé kostičky nakrájenou zeleninu, kterou spaříme a poté orestujeme na másle. Doplníme Aviko sýrovým gratinem, který pečeme při 220°C cca 20 minut a omáčkou z hrubozrnné hořčice. Příprava omáčky: zkaramelizujeme si víno s cukrem tak, aby pěna měla světle hnědou barvu, poté přidáme hořčici a zarestujeme. Přilijeme vychladlé máslo, pomocí kterého omáčku zahustíme a již nevaříme. Na závěr přidáme trochu šlehačky.