Salát s Americkými bramborami a šťavnatým kuřetem

  • Salát S Americkymi Bramborami A Šťavnatym Kuřetem

Salát s Americkými bramborami a šťavnatým kuřetem

Smícháme suroviny na marinádu (česnek, hořčice, tymián, sůl, pepř, cukr, olej). Kuřecí prsíčka necháme 6 hodin marinovat. Smícháme suroviny na zálivku (sterilovaná rajčata, česnek, ocet, bazalka, olivový olej) a osolíme. Bůček nakrájíme na tenké plátky a usmažíme dokřupava na suché pánvi. Listy omytého salátu rozdělíme na menší kousky. Kuřecí maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a smažíme na oleji tak, aby bylo zvnějšku opečené a uvnitř šťavnaté. Americké brambory usmažíme podle pokynů na balení. Salát smícháme se zálivkou, plátky kuřete, křupavým bůčkem, vše jemně polijeme omáčkou, na salát položíme křupavé bramborové dílky a posypeme strouhaným sýrem.