Telecí filety s brusinkami

  • Telecí Filety S Brusinkami

Telecí filety s brusinkami

Nejprve oloupeme hrušky a umyjeme brusinky. Hrušky a šalotku nakrájíme na menší kostky. V hrnci rozehřejeme 40 ml řepkového oleje a vhodíme do něj šalotku. Následně přidáme brusinky a nakonec hrušky a vše dusíme. Potom přidáme vinný ocet, 200 ml vody a hnědý cukr. V případě potřeby je možno přidat sůl. Následně vše vaříme po dobu 15 minut na mírném ohni, ale ne pod pokličkou. Špízy z telecího masa: Maso nakrájíme na cca 30 stejně velkých kousků, bůček na menší kousky. Papriku nakrájíme na kostky a cibuli na kolečka. Poté střídavě napichujeme na špejle. Osolíme, opepříme. Špízy vkládáme do trouby a pečeme, dokud není maso měkké. Gratinované brambory připravíme podle instrukcí uvedených na obalu.