Vejce Benedikt s gratinovanými batáty

  • Eggs Benedict with Sweet Potato Gratin

Vejce Benedikt s gratinovanými batáty

  1. Upečte Aviko Gratinované batáty podle instrukcí na obalu.
  2. V menším hrnci přiveďte vodu k varu a pak ztlumte plamen, nechte probublávat. Přidejte pár kapek vinného octa do bublající vody.
  3. Vejce rozdělte do 2 zapékacích misek. Zamíchejte vodu tak, abyste vytvořili menší vír a pak vysypte rozkleplá vejce.
  4. Vařte 2,5 minuty při občasném míchání, aby se vejce nepřichytla o dno.
  5. Uvařená vejce vylovte naběračkou a přebytečnou vodu nechte odkapat na kuchyňské utěrce.
  6. Při servírování položte doprostřed talíře porci gratinovaných batátů, na ně položte plátek šunky a pak ztracené vejce.
  7. Přelijte holandskou omáčkou a posypte pažitkou a špetkou papriky.

Dobrou chuť!