Vegan-Chickpea-Quarter-Potato-Skins

Městský hektický životní styl má velký podíl na změně našich stravovacích návyků - od typických vzorů dřívější doby, že se zasedlo k obědu a každý měl na svém talíři jednu velkou porci, se nyní ustupuje ve prospěch mini porcí, které se skládají z více menších pokrmů, které lze sdílet a které umožňují experimentovat s mícháním chutí.

Číst více
vegan fast food 1

S oblibou veganské a vegetariánské stravy roste celosvětová poptávka po potravinách rostlinného původu. Do roku 2020 bude veganský a vegetariánský trh v hodnotě 5 miliard USD (Fitt Insider).

Číst více
Aviko Churros Loop Krokant Sfeer 3A Liggend

CHURROS NA CESTU

Publikováno 14. 6. 2019

Food trucky se již několik let pravidelně objevují na ulicích, kulinárních festivalech, snídaňových veletrzích, srazech a kulturních akcích v městském prostoru. Všechno začalo ve Spojených státech a nyní nabídku food trucků využívají strávníci na celém světě. Prostě podnikání na kolečkách.

Číst více
breakfast news 05-19

Snídání se ve městech z trendu stalo v dnešní uspěchané době životním stylem, a to hlavně díky trendu globální urbanizace.

Číst více
AvikoPRO

AvikoPRO je kulinářská aplikace pro profesionály s návody a recepty s použitím výrobků Aviko, která Vám může přinést spoustu inspirace do Vaší kuchyně. Kdykoliv a kdekoliv se můžete jednoduše podívat na recepty z brambor, nebo vyhledat naše produkty, jestli si třeba nejste jistí způsobem přípravy nebo nutričními hodnotami.

Číst více
Aviko Sweet Diced Potatoes Susskartoffel Salat Mit Chorizo Und Tomaten 1

Trend batátů

Publikováno 13. 3. 2019

Batáty jsou používány podobně jako klasické brambory, avšak tito oranžoví králové příloh mají mnohem více benefitů pro Vaše zdraví. A právě v tom je viditelný zvýšený zájem právě o tuto zeleninu. Konzumace batátů posiluje Váš imunitní systém, snižuje cholesterol a díky beta karotenu a rostlinným sterolům snižuje šanci na onemocnění rakovinou.

Číst více
churros 2

Sváteční sezóna je tady a republika je plná vánočních trhů! V nich najdete nejkrásnější a jedinečné dárky, stejně jako lahodné pokrmy pro zahřátí. Kouzlo vánočních trhů spočívá v tom, že jídlo je obrovskou součástí tohoto zážitku.

Číst více
gratins 1

Maximalizace marže přes Vánoce

Publikováno 23. 11. 2018

S Vánoční sezónou na obzoru je teď nejvyšší čas začít plánovat speciální menu pro nadcházející rodinná setkání, firemní vánoční večírky a novoroční párty.

Číst více
Pumpkin salad with Halloween Bites

PŘIPRAVTE SI SVÉ HALLOWEENSKÉ MENU

Publikováno 10. 10. 2018

S nadcházejícím Halloweenským svátkem by někdo těžko rozlišil, kdo se víc těší na oslavy s tímto americkým svátkem spojené, jestli děti, které se celý rok těší na strašidelné převleky nebo restaurace a rychlé občerstvení, které se v tomto období těší z větších útrat zákazníků.

Číst více
Vega

Veganský trend

Publikováno 11. 9. 2018

Stát se veganem bude na nejvyšší pozici v žebříčku trendů z oblasti gastronomie v roce 2019. Tento trend je většinou poháněn mladými lidmi, kteří si více uvědomují vliv etické a zdravé volby při výběru jídla. Jak toto povědomí zesiluje, výrobci včetně Avika zbystřují.

Číst více
straight churros 5

Olé! Je čas na churros!

Publikováno 23. 8. 2018

Tato skvělá snídaňová pochoutka k nám přišla ze slunného Španělska. Je těžké najít původní recept, jelikož se zde vyskytuje mnoho tradičních receptů. Většina receptů však obsahuje všelijaké doplňky, jako jsou vejce, vanilkové aroma, vanilkový cukr a další ingredience, ale opravdu původní receptura těsta se skládá pouze z vody, mouky, soli a trochy olivového oleje. Jediné, co musíme při poměru ingrediencí dodržet, je to, aby těsto bylo pěkně vypracované, a pak tvarujeme tyčinky. Aby to bylo opravdu jednoduché, použijeme tradiční strojek na churros.

Číst více
premium foil

Letos se Aviko rozhodlo udělat důležitý krok ke snížení spotřeby palmového oleje tím, že na všechny prémiové značky hranolek Aviko bude při výrobě použit především olej slunečnicový. Od června Aviko Super křupavé a Super dlouhé a ostatní prémiové značky přecházejí na slunečnicový olej. Zvyšující se podíl Aviko zákazníků preferuje slunečnicový olej a poptávají ho spíše než palmový a také zákazníci věří, že slunečnicový olej je zdravější variantou.

Číst více
millenials 1

Není tajemstvím, že generace mileniálů má největší tržní podíl na dnešním trhu. Mileniálové je označení generace lidí narozených v rozmezí let 1980 – 1995, tedy ti, kteří vyrůstali spolu s internetem a komunikační technologie jim nejsou cizí. A tak je nezbytné porozumět tomu, co nakupují a jak jsou jejich nákupy odlišné od jejich rodičů. Zaměřme se nyní na jejich stravovací návyky.

Číst více
Zielona focaccia z  papryką, cebulą, ogórkiem i chrupiącymi przekąskami serowymi z chili   serowymi z chili

PODĚLTE SE o trendy a… ZÁBAVU

Publikováno 12. 4. 2018

Scházení se s přáteli a známými v restauracích je dnes horkým trendem. Nechceme jíst jen proto, že jsme hladoví, ale hlavně si užívat setkání s jinými lidmi a trávit s nimi čas. Celodenní občerstvení, sdílení a zkoušení, stravovací zážitek se stává stále více a více populární.

Číst více
Pure And Rustic

V dnešní době se nabídka restaurací dynamicky mění. My spotřebitelé máme stále méně času na domácí vaření, tyto ušetřené chvilky raději věnujeme na scházení se s přáteli. Hledáme přátelská místa s příjemnou atmosférou a dobrým jídlem. My spotřebitelé milujeme nové zážitky, tedy je dobré mít za sebou tento origiální koncept.

Číst více